Where Do You Want Whitby To Go Today? - Private Conversation

SommarjobbetAtt hitta sommarjobb och om min farbror  

Att hitta ett sommar jobb är inte alltid så lätt. Jag vet många i min klass som har haft det väldigt svårt att hitta någonstans att vara. En del fick inte ens tag i något. Därför är jag så glad att min farbror jobbar med markiser i järfälla. Jag får pendla in liten stund på morgonen, det är inte så jättelångt för mig så det är ju skönt. Men han ska lära upp mig i sommar så att jag kan sätta upp lite enklare grejer så som persienner till en början. Sen ska jag följa med honom ut och montera upp markiser. En del markiser är ganska stora så det är bra att vara två i alla fall. 

Han har haft sitt företag i flera år nu och åker ut till folk och hjälper dem med sina markiser (och ibland persienner om de har lite krångliga fönster). Så det är skönt att han fortsätter med det så jag kan jobba ett par veckor hos honom. Även om jag inte har så stora planer på vad jag ska göra med min lön är det alltid skönt att ha det sparat tills när man faktiskt hittar något man vill hitta på. 

Även om jag ska jobba ett par veckor så har jag även tänkt att jag ska vara ledig. Jag tror nog jag bara kommer att jobba absolut max 5 veckor, inte mer. Det är tufft att gå i skola nu för tiden och jag känner verkligen att jag behöver vara ledig också. Även om det kommer att vara roligt att jobba med min farbror och lära mig en massa om markiser och liknande, så behöver kroppen och hjärnan vila sig för att kunna fungera som den ska när skolan drar igång snart igen.